Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange som sitter med et forbrukslån og kun velger å betale tilbake minstebeløpet som banken krever. Dette kan være nyttig i perioder der man har trang økonomi, men jo lengre man utsetter lånet, jo mer vil det ende opp med å koste. Derfor vil det lønne seg å betale ned så raskt som mulig, og dette kan gjøres ved å følge noen enkle triks for nedbetaling.

Se over dine daglige utgifter

Ofte kan det føles som om man ikke har råd til å betale tilbake et forbrukslån fordi man lever livet akkurat slik man gjorde det før man tok opp lån. Et lån koster penger i form av gebyrer og renter, og spesielt denne typen lån er en ekstra kostnad som man må beregne i form av ekstra utgifter før man tar opp lånet.

Dette betyr at for å betjene lånet, eller betale ned lånet raskere, må man ta en titt på sine egne daglige utgifter. Kan du kutte ned på et par små daglige ting, kan dette fort bli mye penger som kan brukes til å betale ned lånet raskere. Kutter du for eksempel ut å kjøpe kaffe på kaffebarer eller spise lunsj ute hver dag, og betaler inn de pengene du har spart på lånet ditt, vil du bli overrasket over hvor mye penger du plutselig har til overs.

Velg forbrukslån med kort nedbetalingstid

Når du søker om forbrukslån, er det du selv som foreslår nedbetalingstid, og banken som endelig godkjenner og setter nedbetalingstiden. Denne tiden kommer an på størrelsen på lånet, og kan være alt fra noen måneder til et titalls år. Jo lengre nedbetalingstid, jo mer vil lånet koste deg i form av månedlige renter og gebyrer som legges på lånet ditt. Derfor er det viktig å se over din økonomi før du søker om lån, slik at du kan velge en kortest mulig nedbetalingstid som du klarer å betjene. Får du ekstra penger i perioder, slik som bonuser, skattepenger og lignende, kan disse brukes til å betale ned ekstra på lånet når du ønsker det, noe som korter nedbetalingstiden tilsvarende.