Forbrukslån
Forbrukslån

Det er enkelt å gå i fellen når en skal søke om forbrukslån. Det er veldig mange banker og lånetilbud på markedet og kan en fort trå litt feil. Den mest vanlige feilen er å glemme å sammenligne de ulike forbrukslånene.

Viktig å sammenligne lån

Uansett størrelsen på lånet er det viktig å sjekke litt på forhånd. Selv om en har fått tilbud om lån fra en bank, kan det lønne seg å få flere tilbud før du bestemmer deg. Det er ikke nødvendig å signere for lånet samme dag du mottar tilbudet. En annen ting er at du bør huske å se på de totale kostnadene. Ikke glem å se på sammenhengen mellom nedbetalingstid og rentenivå. Renten kan ofte variere avhengig av hvor lang tid du bruker på nedbetalingen. Og når det gjelder renten, så ikke glem at det er forskjell mellom den nominelle renten og den effektive renten. Det er den effektive renten som forteller hvor mye lånet faktisk koster deg.

Når du har fått lån

En annen vanlig felle er å ha tatt opp for mange smålån. Disse er dyre og gjør at økonomien fort kan bli vanskelig når en skal betale avdrag på flere smålån samtidig. Sjekk om du kan samle dem i et større lån. Det er både billigere og enklere. En annen ting er å huske å betale avdragene på lånet. En kan selvsagt glemme det en enkelt gang. Når du mottar purringen er det lurt å betale denne raskt. Bankene er ikke alltid så tålmodige med ubetalte avdrag på forbrukslån og det kan fort bli sendt til inkasso.