Forbrukslån
Forbrukslån

Refinansiering av gjeld gjennom et forbrukslån betyr simpelthen at du tar opp et nytt lån for å betale ned den gjelden du allerede har. Dette gjør man dersom man har dyr gjeld fra før av, eller betaler gjeld til mange kreditorer og følgelig vil spare rente- og gebyrkostnader. Her er tre gode grunner til å refinansiere.

1. Du sparer penger

Den mest åpenbare grunnen til å refinansiere et forbrukslån, er at man kan spare penger. Om vi ser for oss at du betaler en rente på 18% og 29% for et lån og et kredittkort som du allerede har, så blir det ganske mye kostnader i måneden. Enn hvis du kunne ha refinansiert og fått en ny rente på 15% til en enkelt kreditor?

2. Hverdagen blir enklere

Refinansiering av forbrukslån er spesielt gunstig for deg som har mange kreditorer. Nå får du kun en enkelt bank å forholde deg til, noe som ikke bare vil spare deg for penger, men som samtidig vil gi en mindre stressende og mer oversiktlig betalingshverdag.

3. Du blir raskere gjeldfri

De pengene som du tidligere betalte i renter og gebyrer til de mange kreditorene dine, kan du nå betale i avdrag på det nye forbrukslånet ditt. På denne måten vil du sørge for at du blir gjeldfri langt tidligere enn tidligere, og for mange vil forskjellen være på mange måneder og kanskje år.