Forbrukslån
Forbrukslån

Små forbrukslån er den nye trenden på det norske finansmarkedet, og her fylles det en løkke som mange etablerte banker har ignorert. Noe av grunnen til dette er at det er dyrt å gi små lån over kort tid. Det koster vanligvis den samme arbeidstiden å forvalte de små forbrukslånene, som det koster å forvalte de store forbrukslånene. Samtidig er det en mindre kake som man kan ta en bit av. Dette betyr at større relative utgifter møter kunder som ønsker seg et smålån. Men selv om den effektive renta er høy, kan små lån forsvares.

Hva er beste smålån?

Ferratum Bank sine forbrukslån ser dyre ut

På grunn av det norske regelverket er banker forpliktet til å oppgi den årlige effektive renten. Et maksimalt lån på kr 6 000 over 45 dager, fører til at man må betale tilbake omtrent kr 8 520, men den effektive årlige renten som må oppgis er skremmende. Hele 1618,81%.

Det finnes bedre forbrukslån

Man kan definitivt finne bedre forbrukslån, men det er ikke sikkert at de passer til akkurat det man har planer om. Det er ingen vits i å låne penger i lengre tid enn man trenger dem. Hvis bilen raskt må fikses, eller man trenger kontanter der og da er Ferratum kanskje det riktige valget. Lånet ordnes raskt. På sidene til Ferratum loves det at man kan ha tilgang på pengene i løpet av ti minutter. Dette er en service som mange er villige til å betale for. Har du likevel planer som tilsier at du trenger penger over lengre tid, og mer av dem, kan det lønne seg å se på andre alternativer. Man kan ende med å betale like mye effektiv rente om man låner kr 10 000 over et år, og man kan slette alle lån raskere enn man vil.