Forbrukslån
Forbrukslån

Denne artikkelen inneholder annonsørinnhold.

Dersom du har planer om å søke et forbrukslån gjør du lurt i å søke via en finansagent. Dette er en uavhengig tredjepart som sammenligner bankene for deg, helt kostnadsfritt.

Fordeler med å bruke en finansagent

For den som søker lån er det kun fordeler med å bruke en finansagent, forutsatt at du ønsker et billig forbrukslån så klart. Det er svært mange tilbydere av forbrukslån i dag, og andelen aktører er voksende. For vanlige forbrukere kan dette oppleves svært overveldende. Hvordan skal du i det hele tatt begynne å sammenligne de mange tilbudene på markedet? Det er nemlig ikke bare renten som bestemmer om et lån er billig eller ikke. Du må også se på andre forhold som har betydning for hva lånet vil koste deg, blant annet gebyrer, vilkår og nedbetalingstid.

Ved å søke gjennom en finansagent sparer du masse tid på å lete deg fram til det beste tilbudet. En finansagent sammenligner lån på vegne av søkeren, slik at bankene må konkurrere om å komme med det beste tilbudet. Søknadsprosessen med en finansagent foregår på følgende måte:

    • Du sender inn én elektronisk søknad
    • Finansagenten sender søknaden videre til en rekke forskjellige banker og utlånere
    • Finansagenten samler inn svarene og sammenligner tilbudene
    • Du mottar det gunstigste tilbudet med den laveste renten og de beste vilkårene i retur
    • Du velger selv om du vil akseptere tilbudet eller ikke

Dersom du trenger hjelp med søknadsprosessen, tilbyr finansagenter oppfølging og bistand underveis. Ved å signere lånesøknaden og -avtalen med BankID går det også raskt å få pengene på konto. Hos finansagenten Axo Finans tar det for eksempel vanligvis kun et par dager fra du signerer låneavtalen. I tillegg er det helt uforpliktende og gratis å bruke en finansagent.

Slik tjener finansagentene penger

Ved å søke om forbrukslån via en finansagent, sammenligner finansagenten bankene for deg og sender deg det beste tilbudet i retur. Du velger selv om du vil akseptere tilbudet eller ikke. Dersom du velger å akseptere, er det den spesifikke banken eller utlåneren som betaler provisjon til finansagenten. Du betaler altså ingenting for å bruke finansagentens tjeneste. Finansagenten tjener kun penger dersom de finner et tilbud som du syns er godt nok til å akseptere, og søknaden din resulterer i en avtale mellom deg og utlåneren.

Hva kjennetegner en god finansagent?

En god finansagent er for det første en som følger Finanstilsynets retningslinjer for forbrukslån og forsvarlig utlånspraksis. Dette innebærer blant annet å ikke bevilge lån til en person som har en samlet gjeld som overstiger fem ganger brutto årsinntekt. Hos en god finansagent vil det altså være en begrensning på hvor mye du kan låne. For det andre er en finansagent bare så god som bankene den representerer. Som forbruker blir du gjerne lovet markedets beste forbrukslån, men vær obs på at du kun vil motta tilbud fra bankene som finansagenten har inngått en avtale med. Du gjør derfor lurt i å sjekke finansagentens samarbeidspartnere på forhånd, og forsikre deg om at disse er kjente og trygge aktører på markedet.

En annen ting som kjennetegner en god finansagent er kundeservice og personlig oppfølging. Dette gjelder ved alle typer søknader, men er spesielt viktig ved refinansiering av kredittkort og gammel gjeld. For at refinansieringen skal lønne seg må du nemlig sørge for å få en lavere rente på det nye lånet enn du hadde på de gamle. Det kan være lurt å ta en prat med finansagenten om hva slags betalingsevne du har og hvor lang betalingstid du trenger. En god finansagent hjelper deg med å refinansiere dyre kreditter og smålån, slik at du kan bli gjeldsfri raskere.

Til sist kan du også sjekke at finansagenten har gode kundeomtaler, for å forsikre deg om at andre har hatt en god opplevelse med dem.