Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis vi fortalte deg at du kunne spare store penger på å refinansiere gjelden din, ville du da ha gjort det? De fleste nordmenn har nemlig muligheten til å skaffe seg et billigere forbrukslån, men de er bare ikke selv klare over det. Nøkkelen ligger i å refinansiere den dyre gjelden til fordelen for en billigere.

Slik refinansierer du dyr gjeld

Å refinansiere gjeld lønner seg enten du har bare ett forbrukslån som har en høy rente, eller dersom du har mange smålån og kredittgjeld. Når du refinansierer sletter du ikke den gjelden du har, men du tar opp et nytt lån for å betale ned den gamle.

Det høres kanskje dumt ut, men fakta er at du sparer mye penger på det. Nå slipper du å betale renter og gebyrer til hver enkelt kreditor, og følgelig vil du med et nytt og billigere forbrukslån slippe unna store kostnader hver eneste måned.

Bytte bank for forbrukslånet

Men det kan også lønne seg å refinansiere gjelden selv om du ikke sliter med å beherske den, og selv om tilsynelatende er fornøyd. For dersom det er lenge siden du tok opp et forbrukslån, så kan markedet ha forandret seg mye siden den gang.

Hvis du har fått bedre inntekt og generelt bare bedre økonomi siden du tok opp et forbrukslån, så anbefaler vi å refinansiere hos den samme banken. Eventuelt kan du bytte lånet til en ny bank.