Forbrukslån
Forbrukslån

Da bankene startet med internettbank fikk en i begynnelsen såkalte kodekort. Disse kodekortene kunne en bruke for å logge inn på kontoen sin. Kodekortet er nå byttet ut med Bank-ID, og funksjonene er atskillig utvidet. Nå benyttes Bank-ID blant annet til elektronisk signering av forbrukslån.

Dette er Bank-ID

Bank-ID er et elektronisk signeringssystem. Du kan få det som en kodebrikke eller på mobil. Skal man forklare det enkelt er det koder som er unike for deg, og du kan sammen med et passord benytte det til å signere, eller betale, for ting på nett. Kjøper du for eksempel en flybillett hos Norwegian benyttes Bank-ID i betalingsprosessen som en ekstra sikkerhet. I tillegg er det mange nettbutikker, offentlige etater, forsikringsselskaper og banker som benytter Bank-ID i forbindelse med innlogging og betaling. Flere og flere benytter nå også Bank-ID for å signere søknaden om forbrukslån. Har du ikke skaffet deg Bank-ID er tiden inne.

Slik brukes Bank-ID

Søker du forbrukslån, hos for eksempel Santander Consumer Bank eller OPP Finans, benyttes Bank-ID som signering av lånesøknaden. Når søknaden er utfylt vil din personlige koder identifisere deg. Dermed minsker også sjansen for at andre kan ta lån i ditt navn. I det offentlige, for eksempel hos Skatteetaten, benyttes Bank-ID i forbindelse med innlogging på din personlige side. Bank-ID skaffer du enkelt hos den banken du benytter, og samkjøring på dette systemet gjør at du trenger kun denne ene brikken, og passordet, til alle de forskjellige stedene denne kan benyttes.