Forbrukslån
Forbrukslån

Lånemarkedet i Norge er etter hvert blitt stort, og for mange rimelig uoversiktlig. Du finner alt fra lån i bank til forbrukslån, hos både den ene og den andre. Til og med Norwegian låner i dag ut penger. Heldigvis for forbrukerne, og de som vurderer å ta opp lån, foretas det tester og sammenligninger med jevne mellomrom fra flere aktører. De aller fleste av disse kan vi finne på nett, inklusive her på vår nettside.

Til nytte for deg som vil ta opp forbrukslån

Alle testene og sammenligningene er til stor nytte for forbrukerne. Er man i en prosess med å ta opp lån vil man selvfølgelig ha det beste tilbudet. Når du bruker disse sammenligningene vær likevel oppmerksom på at et forbrukslån, som ser gunstig ut, kanskje ikke er det for deg. Da med tanke på for eksempel effektive renter eller termingebyrer. Bruk sammenligningene, men ikke ukritisk. Sammenlign også din økonomiske situasjon med lånets betingelser. Når dette er gjort det er da du egentlig vet hva som passer.

Sammenligning av to forbrukslån

Vil man ta opp forbrukslån bør man sammenligne flere lån. Her vil vi vise deg et eksempel hvordan du kan sammenligne. Her er kun to lånetilbydere tatt med, GE Money Bank og Bank Norwegian. Lånesummen er satt til kr 65 000 og representerer eksempellånene bankene er pliktige å fremlegge (betingelsene er individuelle for hver enkelt søker). GE Money Bank har en effektiv rente på 16,33% over 5 år. Totalt betaler man kr 93 244 tilbake. Bank Norwegian har effektiv rente på 17,80% og det betales kr 95 872 tilbake. Her er det altså kr 2 628 å spare på å velge GE Money Bank. Til slutt; vær oppmerksom på at du kanskje får en annen rente enn laveste effektive rente, som sammenligningene opererer med. Renten du får vil avhenge av din inntekt og kredittsjekk.