Begynner det å bli noen år siden du tok opp et forbrukslån? Kanskje har du byttet jobb siden den gang, og fått en nevneverdig bedre inntekt? I så fall er det du selv som må sørge for å få en billigere rente på lånet, for det vil ikke skje av seg selv. Vi skal se på muligheten for å få et billigere lån i denne artikkelen.

Presse banken din

Det første man må gjøre er å ta kontakt med banken, for å høre om mulighetene for å refinansiere det lånet du har i dag. Si at du har gått opp i inntekt og forventer en bedre rente, og hvis ikke kommer du til å bytte til en annen bank. Ikke inngå kompromiss med mindre du får et nytt og bedre forbrukslån.

Hvis banken tilbyr deg en bedre rente enn hva du har i dag, så takker du naturligvis ja, men det skal ikke medføre noen ekstrakostnader for deg. Fortell banken at noen andre står klare til å tilby deg et bedre forbrukslån.

… og så bytter du bank

Får du ikke bedre rente hos den banken du allerede er kunde i, så er det ikke vanskelig å bytte bank. Du søker simpelthen om et nytt forbrukslån hos en annen bank, og bruker hele lånebeløpet på å betale ned den gamle gjelden din.