Forbrukslån
Forbrukslån

Flere typer lån i dag har høye rentebetalinger, og eksempler på dette er kredittkort. Her vil du i noen tilfeller kunne betaler renter over 20%, og det er heller ikke uvanlig å ha flere smålån med forskjellige rentenivåer. Har du en god kredittscore (slik blir du vurdert av kredittselskapene), med fast inntekt og ingen betalingsanmerkninger kan det være mulig å skaffe ett lån som dekker alle smålånene. Har dette lånet en lavere effektiv rente vil du kunne spare mellomlegget. For eksempel, hvis du sitter med kr 50 000 i gjeld til diverse kreditorer vil en 5% besparelse ved refinansiering føre til kr 2 500 i besparelser i året.

Dette er måten du gjør det på

I Norge er det veldig mange utlånere som konkurrerer om kundene, og de siste årene har konkurransen spisset seg til. Det er lettere å få tilslag på søknader om lavere rentesummer, og dermed kan du spare penger. Finn først ut hvor mye du skylder, hvorav dette inkluderer alle lån du måtte sitte med samt hvilke renter du betaler og hvor mye som gjenstår på disse lånene. Søk om et forbrukslån hos så mange utlånere som mulig (les våre omtaler her), og fokuser utelukkende på den effektive renten hvor alle gebyrer og kostnader er inkludert. Sparer du penger burde du ta opp et lån som dekker de andre lånene, og dermed samle alt under ett. Slik prioriterer du regningene.

Dette er grunnen til å refinansiere med forbrukslån

Forbrukslån har de siste årene fått et ufortjent dårlig rykte, med historier om skyhøye renter. Faktisk kan dette være en svært rimelig måte å låne penger, og undersøkelser viser at den nominelle renten hos noen tilbydere er så lav som 8% årlig. Klarer du å refinansiere kostbare smålån kan det være veldig mye penger å spare. Si at du har kr 80 000 i gjeld med en effektiv rente på 20%. Dette tilsvarer kr 16 000 i året. Klarer du å senke dette til 15% vil du spare kr 4 000 per år.