Forbrukslån
Forbrukslån

Mange sliter med at de har flere smålån, eller flere kredittkort, de betaler mye på samlet. Renteutgiftene blir fort høye om man havner i denne situasjonen. En slik situasjon er det enkelte som forsøker å løse ved å ta opp enda et, og høyere forbrukslån, og betaler terminavdragene med dette. En slik løsning er som å «skyte seg selv i fote». Refinansiering er alternativet.

Refinansiering

Å refinansiere vil si at man tar opp et lån for å innfri andre lån eller kredittgjeld. Å ha flere smålån eller kredittkortgjeld blir fort veldig dyrt. Å refinansierer, og samle lån, gjør en også ofte om en ønsker finansiere noe. Da tar man opp et lån som dekker både den gamle gjelden og den nye investeringen. Denne løsningen velges for eksempel ofte ved kjøp av bil. I stedet for å ta opp et ekstra lån tar en opp mer lån med huset i sikkerhet, da huslån har rimeligere rente. Mange banker tilbyr lån for refinansiering, Telefinans har til og med et eget produkt for dette, som de kaller Ryddelånet. Dette lånet kan finansiere refinansiering opp til kr 400 000. En slik løsning kan spare deg for renteutgifter, i forhold til flere smålån.

Planlegger du å refinansiere kreditter eller forbrukslån?

Refinansiering kan som sagt spare deg for mye penger. Når du leter etter et forbrukslån til å refinansiere går du frem på samme måte som ved hvilket som helst annet lån. Let etter lånet som vil spare deg penger totalt sett, da refinansiering aldri bør bli mer kostbart enn de lånene/kredittene du har samlet sett. Sjekk betingelsene for lånet, og vær nøye med å se på de totale kostnadene over nedbetalingsperioden. Du finner flere banker som hjelper deg, og Zen Banking er en av disse. Her finner du lån opptil kr 400 000, med en nominell startrente på 7,9%. Renten vil variere utfra kredittsjekk, så nominell rente vil oftere bli høyere. Til eksempel er gjennomsnittlig effektiv rente, på et lån som dette fra Zen på kr 65 000, 19,74 om du betaler alt innen 5 år.