Forbrukslån
Forbrukslån

Det er perioder i livet hvor pengene ikke strekker til, slik at vi ikke kan gjøre alt vi ønsker. Noen ganger er det uproblematisk, og man venter til man har penger. I andre tilfeller kan det være større investeringer som ikke kan utsettes, eller som en ikke har sjans spare opp penger til selv uansett. Dette kan for eksempel være større oppussing i boligen, som er nødvendig.

Oppussing av bolig

Å pusse opp eller renovere i en bolig er kostbart. Vil man for eksempel pusse opp et bad kan dette fort komme opp i hundre-tusen-kroner-klassen. Summer av denne størrelsen er det få av oss som sitter inne med. Det er også vanskelig å klare å spare så mye, uten at det går over mange år. Dermed må en finne andre løsninger. Enkelte har muligheten til å refinansiere boliglånet, og på den måten få tak i penger. Andre velger å benytte et forbrukslån til dette. Å bruke et usikret lån er ikke noe problem, men man skal være sikker på at en har økonomi til de ekstra kostnadene.

Usikret lån

Det er flere banker som tilbyr store summer i forbrukslån, og dermed en mulighet til oppussing. Bank Norwegian tilbyr lån helt opptil kr 500 000, og det samme tilbudet finner en hos OPP Finans. Begge bankene kan tilby deg hele 15 år for å betale ned hele lånet. Hvilken rente du vil få hos den enkelte bank kan variere. Hver enkelt søknad behandles individuelt, og renten settes etter at du er blitt kredittsjekket. Skulle du i løpet av nedbetalingsperioden ha mulighet til å betale mer enn avtalt har du muligheten til det. Dermed kan du i tillegg få ned de ekstra kostnadene ved et lån.