Det er ulike faktorer som vil spille inn på hvordan du oppnår en god rente. Dette vil være ting som egen økonomi og alder. Har man endret adresse mange ganger vil dette være en negativ faktor. Er du gift eller har samboer vil dette være positivt i forhold til renten.

Les også: Dette er nominell og effektiv rente.

Slik blir renten bedømt

Når banken har tatt en kredittsjekk av deg får du en kredittscore. Kredittscoren du får gir bankene et synspunkt på om det er risikabelt å innvilge deg et forbrukslån. Om bankene mener at du ikke er en risiko kunde vil du oppnå en langt bedre rente. Bankene vil vurdere deg på ulike måter. Derfor bør man ikke velge det første tilbudet man får. Om du velger å søke igjennom en låneformidler vil du få tilbud fra ulike banker igjennom en søknad. Dette gjør det enklere for deg å finne det beste lånet for din økonomi.

Endre kredittscoren å oppnå bedre rente

Velger man å søke et forbrukslån er det viktig å sjekke din egen økonomi. Har man gammel gjeld kan det være lurt å betale ned denne først. Det er også viktig at man betaler sine regninger i tide. De fleste banker vil ikke godta inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Har man ingen gjeld fra før vil man oppnå en langt bedre rente. Får man en meget høy rente grunnet gammel gjeld vil man anbefale at man rydder opp i dette før man tar opp et forbrukslån. Det er viktig at man kan klare å betale ned lånet man tar opp. Ellers vil forbrukslånet bli veldig mye dyrere enn først antatt.