Forbrukslån
Forbrukslån

Utlånsbransjen er blitt en bransje hvor konkurransen om kundene er stor. Det er gode penger å hente i denne bransjen, og dermed kommer det også ny banker innimellom. Enkelte av de nye er norske, mens andre ikke er. Her kan du lese om tilbud fra to av nykommerne.

Nordax Finans

Denne banken er en nykommer på det norske markedet, og er opprinnelig fra Sverige. Nordax Finans er kjent for sin erfaring på forbrukslån og har sin ekspertise på dette området. Renten kan virke høy, men husk at den effektive renten inkluderer også etableringsgebyr og termingebyrer. Disse to gebyrene utgjør henholdsvis kr 1 475 og kr 65. Får du innvilget et lån her på kr 65 000 er den gjennomsnittlige effektive renten på 19,30%. Eksemplet baserer seg da på at du betaler lånet innen 5 år. Maksimal nedbetalingstid en kan få er på hele 15 år. Det er verdt å legge merke til nedre aldersgrense for lån, som er på 23 år.

Komplett Bank

Komplett Bank er en norsk nykommer, og hoveddelen av banken eies av Komplett Group, som også eier en rekke kjente nettbutikker i Norge. Forbrukslån hos Komplett kan du få ned til kr 10 000 og helt opp til kr 400 000. Denne banken har satt nedre aldersgrense for å ta opp lån til 20 år. Er du lånetaker her og har lån på kr 65 000 vil effektiv snittrente ligge på 16,90%, og lånet betales ned over 5 år. Komplett banks gebyrer er noe lavere enn konturerende nykommer, Nordax. Etableringsgebyret er på kr 640 og termingebyrene på kr 35.