Forbrukslån
Forbrukslån

Nødpenger eller forbrukslån på en ferie kan noen ganger være nødvendig. I de aller fleste tilfellene har man penger nok til både mat og drikke, men nå og da hender det uforutsette ting, også på ferie. Det hjelper lite hvor godt du har planlagt om du for eksempel mister lommebok og kredittkort, eller noen stjeler alle bankkortene dine. Da er det fint å vite at en i nøden har tilgang til penger, i ferien også.

Hvordan skaffe seg nødpenger på ferien ?

Blir du frastjålet kortene, eller mister de, er det praksis hos de fleste banker å hjelpe deg med nødpenger. En kontakter banken sin, og de hjelper deg videre. I tillegg har mange reiseforsikringer dekning for tyveri. Minuset med reiseforsikringen er at du ikke får pengene tilbake før du er hjemme igjen. Da er nødkontanter fra banken i ferien å foretrekke. Pengene henter banken da oftest fra dine kontoer, og belaster disse for deg. Har du ikke nok penger på konto kan en løsning være et lite forbrukslån, fra banken eller andre lånetilbydere.

Slik går du frem hvis uhellet er ute

Det første du må få gjort er å kontakte banken din, slik at kortene blir sperret. Bankene har ofte egne telefonnummer for dette. Deretter kontakter du også banken og sjekker muligheten for nødkontanter eller et kjapt forbrukslån, og hva det eventuelt vil koste. Noen av de største bankene har tjenester for nødpenger på ferie gebyrfritt, men det gjelder dessverre kun noen av de største. Pengene kan du hente på stedet banken angir til deg. Husk passet, da dette er eneste gyldige identifikasjon for oss nordmenn i utlandet!