Komplett Bank forbrukslån
Komplett Bank forbrukslån

Selv om vi her hos oss er normalt positive til forbrukslån er vi ikke blinde for at det for enkelte vil bli feil å ta opp lån. Vi kan ikke understreke mange ganger nok at man bør vurdere og tenke seg godt om. Dette spesielt om man har en svak privatøkonomi i utgangpunktet. Det, som kan virke som en gunstig og smart løsning på ting, kan fort komme til å bli mer problemer enn man hadde trodd.

Vanligst årsaken til at forbrukslån vil bli feil

Er du i jobb og har en fast inntekt vil som regel ikke et lån være et problem å betjene. Derimot har du fast inntekt, men hver måned ser at pengene ikke strekker til, vil et forbrukslån bli helt feil. Den månedlige inntekten din bør normalt holde til det forbruket du har. En og annen gang opplever alle at det går litt skeis, men skjer dette nesten hver måned bør du ta andre grep enn lån. Å ta opp lån i en situasjon som denne er egentlig å skyve problemene foran seg, og lete etter en enkel løsning, som lån ikke gir.

Et godt budsjett er noen ganger bedre enn forbrukslån

Vurderer du å ta opp forbrukslån, for å spe på til de månedlige utgiftene, vil det være smartere å sette opp et personlig budsjett. Det du bør gjøre er å samle alle månedlige utgifter, som husleie/huslån, matutgifter, husholdningsartikler og videre, og legge sammen. Deretter terminbetalinger som forsikring og strøm. Alle disse summene legges sammen og det totale beløpet deles på 12 måneder. Nå vet du totale månedlige utgifter, og kan sette opp mot inntekten din. Så til det viktigste; gjennomfør endringene. Har du bruk for lån senere vil en oversiktlig privatøkonomi være gunstig.