Forbrukslån
Forbrukslån

I det man tar opp forbrukslån i Norge vil man vanligvis få opplyst den nominelle renten som viser hva man betaler kun i rentekostnader. Det man helst burde se på er den effektive renten, og inkludert i denne finner man ting som etableringsgebyr, termingebyr og den nominelle renten. Noen banker har nå valgt å tilby forbrukslån uten etableringsgebyr og dette medfører en ganske stor besparelse for den det gjelder. De fleste banker og finansinstitusjoner vil kreve et beløp i området rundt kr 900 for å etablere et forbrukslån i Norge. Slipper du denne avgifter sparer du altså en god sum med penger.

Hos Santander slipper du etableringsgebyret

Det finnes noen få selskaper som ikke krever etableringsgebyr på forbrukslån og et av disse er Santander Consumer Bank. Banken er en av de største i Europa, og er velkjent for sin gode kundeservice og konkurransedyktige priser. Santander tilbyr det de kaller for Flexilånet, hvor du som kunde slipper å betale etableringsavgiften. I tillegg har lånet relativt lave termingebyrer som i skrivende stund tilsier kr 45 hver termin. Blandet med konkurransedyktige rentenivåer har dette rukket å bli et populært valg av forbrukslån hos Nordmenn.

Vær bevisst på kostnadene

Santander vil på samme måte som andre tilbydere av forbrukslån ikke kreve sikkerhet i eiendeler slik som bil, hus eller andre eiendeler. Banken gir også i skrivende stund kundene mulighet til å låne opptil kr 70 000 før de må betale etableringsgebyr og dette medfører en stor besparelse. I det man låner penger med et forbrukslån er det viktig å se på alle kostnadene framfor kun den nominelle renten. Legger man sammen alle kostnadene vil totalprisen som oftest være en del høyere enn del nominelle renten. Med Santander sitt Flexilån er man alltid garantert konkurransedyktige priser og null etableringsgebyr på summer under kr 70 000.