Forbrukslån
Forbrukslån

Alle kan komme dithen i livet at man er i en situasjon hvor det dukker opp en uventet utgift, som man kanskje ikke har penger til å betale innen den forfaller. Det kan hende at vaskemaskinen ikke vil lengre eller noe har skjedd med bilen, uansett så må problemet løses og da kan det bli nødvendig med et mindre lån. Det finnes mange muligheter for å søke om et forbrukslån og et utall av banker og finansieringsselskaper tilbyr potensielle kunder å låne både større og mindre beløp. Felles for de fleste er at du kan låne fra kr 5000 og helt opp til kr 500 000. Men det finnes også långivere som har spesialisert seg på mindre lån, med like gode betingelser som de store bankene. Ofte har de store bankene gode renter tilknyttet de store lånebeløpene, mens det kan bli en del dyrere med et mindre lån. Da lønner det seg å se litt på hvilke tilbud du kan få hos de bankene som tilbyr å låne bort så beløp. Vi har funnet frem til et par steder hvor du kan søke om mindre lån når du trenger hjelp til å løse et akutt problem.

Fokuslån

Hos Fokuslån kan du søke om lånebeløp på inntil kr 75 000. Lånet kan nedbetales over 6 ½ år, og du kan ikke bruke lengre enn dette. Bruker du lånekalkulatoren som du finner på nettsiden til Fokuslån kan du enkelt regne ut hvor mye et lån vil koste deg hver eneste måned. Presis hvor mye du må betale for lånet kommer selvsagt an på hvor mye du må betale i rente. Den effektive renten vil ligge mellom 19,8% og 28,36% og er således inklusiv de gebyrene som blir lagt til lånet.

Klikklån

En annen aktør som tilbyr mindre lån er Klikklån. Her kan du låne fra kr 5000 og opptil kr 40 000. Du kan betale lånet tilbake over 6 år, men husk på at lånet blir rimeligere om du velger å betale det tilbake over en kortere periode. Renten hos Klikklån avhenger av en kredittvurdering, akkurat som som hos alle andre banker, men den laveste effektive renten ligger på rundt 16,47%.