Du kan søke forbrukslån uten å ha en viss egenkapital eller liknende i reserve som sikkerhet, noe som kreves for de fleste andre typer lån. I tillegg til å være lett tilgjengelig for de fleste, har et forbrukslån flere fordelaktige sider som du kan nyte godt av!

Kjøp fritt det du vil

Med forbrukslån er man ikke bundet av at lånet skal brukes til et bestemt formål som er godkjent av banken, det vil si at man kan bruke pengene slik man ønsker uten å gjøre dokumentere noe som helst. Dette betyr at du bare behøver å oppgi summen penger du trenger, mens formålet er fullstendig uvesentlig for banken. Kort fortalt har du friheten til å bruke pengene fra ett enkelt forbrukslån til hva du vil; ferie, nye klær, møbler, det finnes ingen begrensninger.

Det er lettere

I og med at forbrukslån har små krav og lett tilgjengelige er det stadig flere nordmenn som tar opp slike lån. Mange eksperter har ytret bekymringer for denne utviklingen, men statistikken viser at det ikke er noen økning i andelen misligholdte lån på tross av at flere og flere tar opp forbrukslån. Det ser ut til at sterkere økonomi har medført at de fleste betaler tilbake lånene sine uten problemer, i tillegg til at mange er mer klar over konsekvensene av å la et forbrukslån gå «amok».