Zen Banking forbrukslån
Zen Banking forbrukslån

Å ta opp forbrukslån koster, og derfor vil man ha lavest mulig rente på lånet. Rentesatsene du finner i eksemplene til bankene er kun eksempler. Du kan fort få en høyere rente, eller lavere. Det bestemmer banken etter at du er blitt kredittvurdert.

Rentesatsen mot kredittsjekk

Rentesatsen på et og samme lån varierer utfra lånetaker og kredittsjekken på denne. Det vil si at når du søker om et forbrukslån gir du samtidig banken tillatelse til å kredittsjekke deg, og utfra denne sette renten på lånet. Banken vil da sjekke om du har oppgitt riktige opplysninger blant annet med tanke på årsinntekt og eventuelle betalingsanmerkninger. Lånesummen du søker om vil også bli vurdert opp mot denne kredittsjekken, om banken regner deg som en risiko eller ikke. Er banken i tvil vil rentene dine bli høyere enn gjennomsnittet. Anser banken at kredittverdigheten din er god vil rentene bli lavere.

Kredittverdighet er et personlig ansvar

Å ha en god kredittverdighet kan bli utslagsgivende for et lån. Det er egentlig til enhver tid viktig å ha en ryddig økonomi, da en vet aldri når en kan trenge det, som tilfelle med forbrukslån. Å holde på en god kredittverdighet er egentlig enkelt om man lager litt systemer for seg selv. Betal regninger i tide og pass på at du ikke får betalingsanmerkninger. Selv om en betalingsanmerkning skal slettes når et krav gjøres opp kan en ha havnet på bankenes svarteliste likevel. Før du søker om et lån kan det være lurt å kredittsjekke seg selv, slik at bankens kredittsjekk ikke kommer med overraskelser som gir deg høyere renter.