Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er ikke billig, det er et produkt som utlånere selger til nokså stive priser. Dette er jo ikke så rart når vi tenker på at det kun er vår inntekt som utlåner har som sikkerhet. Men fordi det koster penger, er utlånerne interesserte i å kapre deg som kunde. Konkurransen er stor, og blir bare større og større (se forskjellige aktører her). Derfor er det i de aller fleste tilfeller helt gratis å søke om et slikt lån.

Ingen forpliktelser

Det er gratis å søke om et forbrukslån, og det er også gratis å få søknaden behandlet samt motta et tilbud. Det er ikke før vi skriver under på lånekontrakten at vi begynner å betale. Å få tilsent et tilbud fra en utlåner medfører heller ingen forpliktelser. Vi står helt fritt til å velge og vrake blant alle utlånerne. Dette skal vi huske på, for det er nemlig slik at kun ved å søke vil vi få et konkret svar på hva lånet vårt faktisk vil koste.

Personlige opplysninger

Når vi sender en søknad, og legger ved den informasjonen om inntekt og ligning som utlåner krever, har vi selvfølgelig sent ut en del personlige opplysninger. Disse opplysningene blir ikke lagret hos utlåner hvis vi velger å ikke ta lånet alikevell. Her er alle utlånere forpliktet av lovverket om databeskyttelse. Dette er godt å vite, da det jo lønner seg å søke om forbrukslån hos mange utlånere for å kunne sammenligne de ulike prisene og gebyrene vi må betale. Ikke vær redd for å søke, men hold igjen på underskriften din helt til du har fått det tilbudet som passer deg aller best.