Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Hvilket vil si at banken ikke krever at du må stille med verdier som pant for lånet. Lånet kan brukes til akkurat det du måtte ønske. Banken legger seg ikke opp i hva du bruker pengene til. Det eneste de er interessert i er at du betaler lånet tilbake ut fra den nedbetalingsplanen som du har fått.

Fordeler med forbrukslån

Noen bruker pengene på oppussing hjemme eller på hytta og andre bruker dem på uforutsette utgifter. Det finnes mange tilbydere av forbrukslån og det kan derfor være forskjell på beløpene du kan låne, nedbetalingstiden og ikke minst renten du må betale. Fordelen med et slikt lån er at du kan få oppfylt drømmer du har hatt lenge eller få utført nødvendige reparasjoner. Et forbrukslån kan ofte bli utbetalt allerede dagen etter at du har fått godkjent søknaden din.

Hvordan går jeg frem?

Først og fremst bør du søke på nettet etter forbrukslån. Her finnes det mange muligheter, alt fra sammenligningstjenester til informasjonssider om ulike forbrukslån. Finn det lånet som passer deg best ut fra lånebehov, lengden på nedbetaling og rentenivået. Du kan søke på nettsiden til det lånet du ønsker. Husk at du må ha fylt 18 år, ha adresse i Norge, ha fast inntekt og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Hvor mye du kan låne er avhengig av hvor stor inntekt du har. Søker du alene kan du ofte låne inntil kr 200 000. Banken vil vurdere hvor mye du klarer å betale per måned. Godkjenner de søknaden din vil du få et tilbud som inneholder lånebeløpet, hvor mye du må betale i renter, samt avdragstid.