Når vi ser på de forskjellige utlånernes hjemmesider, blir vi ofte gitt muligheten til selv å utforme vårt forbrukslån. Dette gjøres som regel ved hjelp av en såkalt lånekalkulator. Her fyller du inn den summen du har lyst til å låne, samt den nedbetalingstiden du foretrekker. Kalkulatoren regner så raskt ut hvor mye ditt lån vil koste deg, samt hvor mye du må betale på lånet per måned. Dette er alikevell kun en indikasjon.

Å søke er kostnadsfritt

Den beste måten å få vite hva et forbrukslån vil koste, er faktisk å søke (se vår oversikt her). Utlåner gjør derved en kredittvurdering av deg og tilbyr deg et lån basert på din inntekt og øvrige økonomiske situasjon. Hvordan få en god kredittvurdering til søknad på forbrukslån? Dette tilbudet kan derfor avvike noe fra det svaret du fikk når du brukte lånekalkulatoren. Det koster ingenting å søke og få din søknad vurdert. Det medfølger heller ingen forpliktelser når du får et tilbud fra utlåner. Føl deg helt fri til ikke å akseptere tilbudet og søk så hos andre utlånere for å se om du kan få et enda bedre tilbud.

Alt gjøres elektronisk

Hvis du vil, kan hele prosessen fullføres elektronisk. Søknaden fyller du inn på utlåners hjemmesider og sender avgårde. Når du så har fått et svar, og bestemt deg for å akseptere, gir du beskjed om dette. Har du BankID kan pengene overføres til din konto med det samme. Mange utlånere kan sende pengene umiddelbart slik at du har de på kontoen din allerede dagen etter. Foretrekker du vanlig postgang med papirkontrakter har du selvfølgelig også muligheten til dette. Men pass litt på hva utlåner tar seg betalt for.