Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er blitt en stadig mer brukt form for lån, både til små og større investeringer. Lånene kommer i mange varianter og fra forskjellige lånetilbydere. I vrimmelen av tilbydere finner vi alt fra din vanlige bank, til raskere løsninger på nett, eller via SMS. Det er egentlig bare å finne ut hvilken måte en vil benytte for å søke lånet.

Veien frem til søknaden om et forbrukslån

Det er ganske enkelt å søke om forbrukslån, men det er likevel noen ting en må tenke over, og ha klart før en søker. Det første en bør gjøre er å vurdere om en skal søke lån med eller uten kredittsjekk. Søker en med kredittsjekk vil lånetilbyderen sjekke om du har betalingsanmerkninger før lånesøknaden vurderes. Søker du uten, er det bare å sende søknaden og vente på svar. I tillegg må en se på om man skal søke lån med eller uten sikkerhet. Mange lånetilbydere på nett har denne muligheten.

Forbrukslån fra internett eller bank

Det er som sagt flere veier til Rom, eller som her; forbrukslån. La oss se litt på den største forskjellen. Søker man på nett fyller en inn opplysningene, som kreves, i et skjema på lånetilbyderens hjemmeside. Det kreves ikke at du har brukt tjenesten tidligere. Mange banker tilbyr også denne løsningen, men det krever at du er kunde i akkurat den banken. Da kan du benytte banktjenester på nett for søknaden. Dette vil med andre ord si at en av de største forskjellene er kundeforholdet. I tillegg kommer forskjellen på sikkerhet for lånet og kredittsjekk. Banker er lite villige til å gi lån uten disse, mens lånetilbydere på nett, eller pr SMS, gir slike lån.