Forbrukslån
Forbrukslån

Signerer du avtalen for et innvilget forbrukslån, har du også godtatt de ekstra kostnadene. Derfor skal du alltid sjekke hvilke kostnader lån har. Det er ikke bare renter som fordyrer et lån, også gebyrene vil koste deg en del kroner over tid. Hvor store gebyrene er vil variere, og derfor bør du sammenligne disse også.

Forbrukslån og faste gebyrer

De aller fleste banker har faste gebyrer på forbrukslån. Det handler om etableringsgebyrer og termingebyrer. Etableringsgebyr et engangsgebyr. Dette betales ved inngåelse av lånet, og kommer på toppen av lånesummen. Dette gebyret kan være et fast beløp eller en viss prosent av lånebeløpet. Det andre gebyret er termingebyr. Det er et gebyr som betales ved hver eneste innbetaling, og det ligger ofte mellom kr 30 og kr 50. Ved beregning av effektiv rente vil ofte disse gebyrene være kalkulert inn i renten. Det hender at noen banker ikke legger etableringsgebyret inn i den effektive renten, og det fordyrer lånet ytterligere. Derfor; finn et lån uten etableringsgebyr.

Forbrukslån uten etableringsgebyr

Ser du nøye på de forskjellige bankene her hos oss vil du også finne banker uten etableringsgebyr. En av disse er Santander Consumer Bank. Her kan du få låne opptil kr 70 000, og da er det ingen gebyrer (lån over denne summen vil ha gebyrer). Velger du lån fra Santander får du altså et rimelig lån med tanke på gebyrene. Renten på lån herfra er også gode (sammenlignet med mange andre banker). Renten vil eksempelvis ligge på 16,70% om du låner kr 65 000. Det krever en nedbetaling på 5 år. Vær oppmerksom på at renten du får vil være individuelt satt, utfra kredittsjekken, og kan bli bedre enn dette.