Forbrukslån
Forbrukslån

Med beste forbrukslån mener vi det lånet som har kostet deg minst den dagen du har tilbakebetalt hele lånebeløpet inklusive alle kostnader. Men, det er også et par andre faktorer som kan være viktige for hva som er ”best”, for eksempel fleksibilitet og hvor raskt lånet kan skaffes. Behovet ditt virker også inn. Et annet eksempel er at mange vil ha penger i bakhånd som en sikkerhet dersom noe uventet inntreffer, for eksempel utgifter til reparasjoner av bil, ny vaskemaskin, og lignende. Da kan en brukskreditt fra Komplett Bank være en løsning, fordi du ikke betaler renter for den delen av lånesummen som du ikke har disponibel eller bruker.

Laveste rente og gebyr

De fleste mener nok likevel renter og kostnader når de ser etter beste forbrukslån. Den laveste renten får du dersom du har høy nok kredittscore. Dette er et tall som kalkuleres ut i fra din betalingshistorikk, økonomi, bomønster og lignende. Bankene bruker det til å bestemme om du er kredittverdig eller ei, samt fastsette rentebetingelsene på et forbrukslån. I dag er laveste rente på forbrukslån nede på rundt 7% nominelt. Effektiv rente finner du når du legger til etableringsgebyr og termingebyrene (du får dette oppgitt i lånetilbudet).

Sammenlign flere forbrukslån

Skal du finne beste forbrukslån med tanke på kostnadene, må du sammenligne mellom flere lån fra flere banker. Den ene banken kan gi deg bedre renter enn en annen, selv om begge bruker samme kredittscore som utgangspunkt. For å sammenligne lån kan du søke hos flere banker, helt uforpliktende. Tilbudene du får har som regel en varighet, og det er vanlig at du må slå til innen en måneds tid. Du kan også bruke en finansagent til å hjelpe deg med å finne det billigste forbrukslånet.