KlikkLån forbrukslån
KlikkLån forbrukslån

Alle som søker forbrukslån ønsker selvfølgelig best mulig rente. Renteeksemplene man finner hos bankene gir kun en gjennomsnittsrente. Den renten en får til slutt kan være både høyere og lavere. Banken bestemmer dette utfra kredittsjekken.

Kredittsjekk

Når du søker om et forbrukslån uten sikkerhet gir du også banken tillatelse til å kredittvurdere deg – Kredittsjekken. Det vil si at du gir dem tilgang til å sjekke om dine opplysninger er riktige. Din årsinntekt, om du har betalingsanmerkninger, inkassosaker og lignende. Denne vurderingen kommer ut som et tall utfra en skala. Det er utfra dette renten på lånet ditt blir satt. Finner banken at du ikke har aktive betalingsanmerkninger, men at inntekten din er lav for det lånet du søker risikerer du en høy rente, Mener banken derimot at det er liten risiko ved å låne deg penger blir rentene lavere.

Slik får du en god rente

Du må selv ta ansvaret for at du kommer godt ut på kredittsjekken. Det er kanskje litt i seneste laget å gjøre noe med det rett før en lånesøknad, men du kan gjøre noe hele tiden i forkant. Pass på at du betaler regninger i tide, går de til inkassokrav kan du bli svartelistet. Du vil ikke ha aktive betalingsanmerkninger etter du har gjort opp, men navnet ditt kan bli igjen på svartelista. I tillegg er det viktig å ta opp forbrukslån i forhold til inntekt. Tjener du for eksempel kr 200 000 på år, og søker om et lån på kr 500 000 kan det vøre at banken vurderer deg som en «risiko-kunde». Du får lånet, men renten er høyere enn du forventet.