Forbrukslån
Forbrukslån

Har du orden på økonomien din, vil du også kunne betjene et ekstra lån i hverdagen. Et forbrukslån kan være et nyttig lån for deg som trenger ekstra penger til uforutsette utgifter, eller som trenger penger på forskudd til noe du ønsker deg. Men for å finne ut hvor mye du tåler å låne bør du sette deg ned og se over økonomien din først.

Sett opp et budsjett for forbrukslån

Skal du søke om forbrukslån bør du først sette deg ned og sette opp et budsjett som viser alle dine inntekter og utgifter per måned. For utgifter som kommer en gang i året, kan du dele disse på 12 og legge de ved som en fast månedlig utgift. Dermed får du full oversikt over hvor høye utgifter du har i snitt hver eneste måned.

Dermed kan du bruke denne informasjonen til å beregne din låneevne i for eksempel DnB sin lånekalkulator på nett. Her vil du få opp et grovt anslag over hvor mye du kan tåle å låne, men husk at renter og avdrag på forskjellige lån vil variere, og i bunn og grunn er det vilkårene til det lånet du tar opp som blir gjeldende.

Du er sjefen over ditt forbrukslån

Får du innvilget et forbrukslån, er pengene på konto allerede innen neste dag. Det er du som er sjefen over ditt lån, og banken som har lånt deg pengene forventer at du har orden nok på økonomien din til å betale tilbake lånet i månedlige avdrag. Sørg derfor for at du allerede vet hvor mye lånet ditt kommer til å koste, og at du har råd til å betale minimum det beløpet banken krever av deg hver måned.