KlikkLån forbrukslån
KlikkLån forbrukslån

Kravene til den som søker om forbrukslån varierer fra bank til bank. Alderskravet starter naturligvis på 18 år hos enkelte av bankene, og det høyeste kravet er 25 år. Med mindre du søker om veldig små forbrukslån fra enkelte banker, kreves det at du har en minimumsinntekt per år. Du må også enten være norsk statsborger, eller ha vært bostedsregistrert i Norge og betalt skatt her, i minimum 3 år.

Forbrukslån med sikkerhet til refinansiering

Det kanskje viktigste punktet som de fleste banker krever, er at du ikke har betalingsanmerkning. De fleste krever også at du ikke har aktive inkassosaker. Har du slikt, må du først kvitte deg med de, før du søker om forbrukslån. Noen få banker kan gi deg lån selv med betalingsanmerkninger, men da må du normalt kunne stille med sikkerhet for lånet. Sikkerhet betyr som regel at banken tar pant i bolig du eier selv, eller at du kan stille med kausjonist. Låner du på denne måten, forventes det normalt at det nye lånet går til å innfri den gjelda du sliter med og som har gjort at du fikk betalingsanmerkningen, såkalt refinansiering. Forbrukslån med sikkerhet har ellers den fordelen at du som regel får bedre rentebetingelser, sammenlignet med lån uten sikkerhet. Hva er forbrukslån uten sikkerhet?

Du kan få redusert lån

Selv om du teknisk sett møter alle kravene, er det ikke hundre prosent sikkert du får det lånet du søker om. Alle søknader behandles individuelt, og mener banken du søker om forbrukslån fra at du ikke har økonomi til å låne, kan du få nei. Dette altså til tross for at du er gammel nok, tjener nok og ellers møter kravene fra banken. I slike tilfeller er det også vanlig at man kan bli tilbudt å låne en lavere sum enn det man søkte om, fordi banken anser det som sikrere at du klarer å betjene lånet.