Når man vil ha et bra forbrukslån må man sammenligne forskjellige tilbud. Alle ønsker at lånet skal være billigst mulig og med en billigste rente. Dette er spesielt viktig om du skal låne store summer, og betale ned over lang tid. Desto større lån og lang nedbetalingstid betyr høyere kostnader. Det er greit å ha klart for seg hvordan man kan få billigste rente.

Sammenlign tilbud på forbrukslån

Det er «alfa & omega» å sammenligne de forskjellige bankene, og hvilke tilbud de har. Renten kan variere mye. Derfor skal man aldri velge bank utfra fancy reklame, eller at man kjenner navnet på banken fra tidligere. Det man skal være klar over når man sammenligner, og vil ha billigste rente, er at det er de totale kostnadene en må se på. Det betyr at man må huske å kalkulere inn forskjellige gebyrer. I den effektive renten er alle gebyrer i hovedsak inkludert, men enkelte banker holder etableringsgebyrene utenfor dette. Derfor må en alltid se på totalen, og ikke bare renten alene.

Renter på et forbrukslån

Når man leter etter et forbrukslån bør du se på eksempelrenten. Ikke fordi at det er renten du er garantert, men det gir deg en pekepinn på hvilken bank som kan tilby deg billigste rente. Eksempelrenten viser kun hva et gjennomsnittslån har i gjennomsnittsrente. Hvilken rente du vil komme ut med vil du vite etter at en bank har kredittsjekket deg. Derfor kan det i jakten på den billigste rente være en ide å benytte en finansagent. Da vil du få tilbud fra flere banker, med en individuelt satt rentesats. Da hver enkelt bank vil ha kredittsjekket deg før du får tilbudet fra dem tilsendt.