Forbrukslån
Forbrukslån

Det dukker opp reklame for forbrukslån på de fleste steder for tiden. Det er pop-up reklame på nett, annonser på Facebook og aviser, i TV-reklame fra en bank og videre. Det er nesten umulig å ha unngått å legge merke til dette. Hva er så egentlig et forbrukslån og hvem kan få det?

Dette er et forbrukslån

Vi vet antakelig alle hva et lån er, men har du klart for deg hva et forbrukslån egentlig er? Det ligger egentlig i ordet, det er et lån hvor pengene kan brukes til forbruk. Hva som ligger i dette er det du som bestemmer. Pengene kan du benytte til det du ønsker, uten at en bank skal gi deg føringer for bruken. Det vil altså si at du kan låne små og store summer til hva som helst. Alle kan i utgangspunktet søke om denne formen for lån i en bank. Ikke bare kan du bruke pengene som du vil, men du slipper også å stille pant for lånet (noen spesielle forbrukslån til refinansiering kan ha pant).

Å låne penger koster ekstra

Å ta opp et forbrukslån vil, på samme måte som et boliglån, ha ekstra kostnader. Det er renter og gebyrer, som på et ordinært lån i bank. Det man skal være oppmerksom på er, at siden man ikke stiller pant for et forbrukslån, er rentene noe høyere enn et lån med pant. Renter og gebyrer varierer fra bank til bank, og derfor anbefaler vi alltid å sammenligne tilbud før man søker lån. Du må også sjekke hvilke vilkår for å søke de forskjellige bankene har. Det kan variere på aldersgrense nedad, nedbetalingstid og annet.