Forbrukslån
Forbrukslån

Kanskje trodde du at du hadde fått et billig forbrukslån, helt til du oppdaget at kameraten din fikk en rente som var flere prosentpoeng lavere. Eller at du bare kom over en ny og billigere bank som knuste den renten du fikk hos din nåværende bank i grusen. Det lønner seg å sammenligne lån!

Så lav kan renten være

For det som lurer på hva et billig forbrukslån er, så må du sammenligne den effektive renten. Den laveste effektive renten vi har hørt om fra et norsk forbrukslån er i underkant av 10%. Man skal ha en relativt god inntekt og en stabil økonomi for å få en slik rente.

I andre enden av skalaen er det vanlig at man får forbrukslån med en effektiv rente på over 20%, dersom man er ung eller har ustabil inntekt. Følgelig er den mest normale renten for norske lån på rundt 15%, og hvis man får en slik rente, så bør man absolutt si seg fornøyd.

Kan man få lavere rente?

Om du er usikker på om tilbudet fra banken er godt nok, så lønner det seg å søke om forbrukslån gjennom en låneformidler. Da får du flere lånetilbud fra ulike banker, og kan på denne måten sette de forskjellige tilbudene opp mot hverandre.

Er du heldig får du fire-fem gode lånetilbud, og lar dermed bankene konkurrere om deg. Da kan du få et riktig så billig forbrukslån!