Forbrukslån
Forbrukslån

Banker tilbyr forbrukslån uten at en må stille sikkerhet for lånet. Dermed er også rentene på disse lånene noe høyere enn de vanlige lånene, som for eksempel huslån. Derfor vil det være økonomisk smart å sammenligne forskjellige lånetilbud.

Søket etter et godt lån

Et lån bør passe inn i privatøkonomien din, og derfor bør du sammenligne tilbudene du finner. Du bør på forhånd være klar over hvor store ekstrautgifter du er i stand til å håndtere. Et forbrukslån du sliter med å betale tilbake kan fort bli et større problem enn ønskelig. Bankene stiller forskjellige betingelser for lån, men en del av dem er også like. Du bør sjekke flere banker, og sammenligne betingelser og vilkår for lånet. Benytt gjerne eksemplene og lånekalkulatorer du finner på bankenes hjemmesider til dette. Det en skal ha i bakhodet når det gjelder disse er at dette er kun eksempler. Du vil få et bilde av hva lånet vil koste deg totalt, men endelig svar får du etter en kredittvurdering.

Sammenligningen

Renter, nedbetalingstid, aldersgrenser nedad og årsinntekt er faktorer som kan variere en del hos forskjellige banker. I tillegg kan det være flere ting, les derfor også gjennom lånevilkårene som bankene har før du søker. Forbrukslån er oftest uten sikkerhet, og derfor er rentene noe høyere enn for eksempel et billån. Rentesatsen og nedbetalingstiden vil være viktige for å finne ut hva du skal betale tilbake totalt. Det vil i denne sammenhengen være viktig å se på gebyrene i tillegg. Et lån med gunstig nominell rente, men med høye gebyrer kan vise seg dyrere enn for eksempel et med noe høyere rente, men som er gebyrfritt. Det er den effektive renten som er viktig, og hva du betaler tilbake totalt.