Forbrukslån
Forbrukslån

Ved søknad om forbrukslån er det noen opplysninger og dokumenter du må ha tilgjengelig. Dette er blant annet for at banken skal få en oversikt over din økonomi i forhold til beløpet du ønsker å låne. Mange vil gjerne ha tilgang til pengene umiddelbart. Enkelte steder er dette faktisk mulig, men forutsetningen er at du kan signere elektronisk.

Tilgjengelige opplysninger

Det er lurt å vite hvilken informasjon du må oppgi når du søker om forbrukslån. Du blir bedt om å vise en kopi av din siste lønnsslipp, og sist motatte selvangivelse. Kopi av legitimasjon må også sendes inn, samt dine personopplysninger (bl.a folkeregistrert adresse og personnummer.) De samme opplysningene må sendes inn for en eventuell medsøker. Selvstendig næringsdrivende må i tillegg til selvangivelsen, sende inn næringsoppgave eller regnskap, og årets hittil foreløpige regnskap. Det er viktig at alle sidene på selvangivelsen og næringsoppgaven sendes inn. For å kunne søke må du ha vært i bedriften i minst ett år.

Raskere behandling

Ved en søknad om forbrukslån er det en fordel om du har BankID , en identifiseringsmetode som gir deg muligheten til å signere elektronisk. Dette vil fremskynde prosessen betraktelig, og du kan til og med få forbrukslån på dagen. Det kan ta opp til tre uker før du får utbetalt lånet dersom du ikke benytter BankID. Enkelte banker benytter kun elektronisk signering. Ved å søke elektronisk kan du laste ned selvangivelsen din fra altinn, skanne over de nødvendige dokumentene, og svare på spørsmålene som stilles. Deretter benytter du BankID om du har mulighet. Har du derimot ikke dette alternativet, må du regne med å måtte vente flere dager på resultatet og pengene.