Forbrukslån
Forbrukslån

Mange forbrukslån på det norske markedet har en nedbetalingstid på inntil 15 år. La oss si at du da søker om et lån på kr 200 000, og skal bruke maksimal tid på å betale ned lånet. Du ligger foran skjema, og etter fem år har du kun 100 000 kroner igjen i gjeld. Og det er jo flott, men vi skal nå se hvordan du enda raskere kan bli kvitt et forbrukslån.

Refinansiering er nøkkelen

For dersom det er fem år siden du tok opp forbrukslånet, så kan mye ha skjedd siden den gang. Markedet kan ha forandret seg slik at renten hos banken kan bli bedre, og samtidig kan din økonomiske situasjon ha blitt forbedret. Har du fått mer stabil økonomi, høyere inntekt og generelt bare blitt mer selvstendig, så kan du høre med banken om du kan få refinansiere gjelden din. Dine forutsetninger for å få et bedre forbrukslån er nå langt høyere enn hva de var når du søkte første gangen.

Eller bytte bank

Dersom din nåværende bank ikke er villig til å gi deg en bedre rente enn hva du har i dag, så kan du søke om et nytt forbrukslån hos en annen bank. Du bruker disse pengene på å nedbetale den gamle gjelden din, og følgelig få en bedre rente på det nye lånet ditt. Kanskje går de neste fem årene med nedbetaling enda raskere!