Forbrukslån
Forbrukslån

Den som vil ha forbrukslån må være kredittverdig. Den som vil ha den beste rente 2016 har å by på, må i tillegg ha en høy kredittscore. Dette gjelder for alle typer lån, men det er spesielt viktig med forbrukslån, siden slike lån ikke krever at kunden gir banken noen sikkerhet. Derfor gjennomføres det en kredittsjekk på alle som søker på forbrukslån. Her sjekker banken en rekke private data om deg og om hvordan du håndterer din private økonomi. Det er mulig å søke om lån uten en kredittsjekk, men det betyr at renta kan bli veldig høy.

Høyere kredittscore gir gunstig forbrukslån

Den som er ute etter et gunstig forbrukslån, må sørge for å fremstå så godt som mulig i en kredittvurdering. Det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan den enkelte banken vekter og vurderer de mange forskjellige faktorene som inngår i en kredittsjekk, men der finnes noen enkle tommelfingerregler. Hvis du har kredittkortgjeld eller åpne inkassosaker, samt ubetalte regninger så virker dette negativt på din kredittvurdering. Det kan være lurt å kvitte seg med dyre smålån, og å betale kredittgjelden sin, før man søker.

Hva bidrar til høy kredittscore?

De beste forbrukslån finner man når man har høy kredittscore. Faktorer som bidrar positivt til din kredittscore er høy alder, høy inntekt, og det at du har bodd på samme sted over lang tid. En stabil inntekt over 3 år teller også positivt. Hvis du har en lang historikk som belegger at du har gjort opp for deg, og at du har respektert tidligere låneavtaler, så er dette også noe som trekker opp.