Forbrukslån
Forbrukslån

Har du noen gang måtte ta opp et forbrukslån for å dekke utgiftene dine? Du er ikke alene om det. Normalt er et lån som dette ikke noe problem. I vurderingsfasen sjekker man rentesatser og andre betingelser for å forberede seg litt. Det er når denne planleggingen ikke følges av gjennomføring at enkelte havner i den såkalte gjeldskrisa.

Ta kontakt med lånetilbyderne av forbrukslån

En gjeldskrise trenger ikke være gigantisk før den skaper problemer for folk. Det er nok at du ikke kan betale forbrukslånet ditt. Dette da et slikt lån ender til inkasso og da renner pengene på lånesummen din. Havner du her kan dette fort bli problematisk i lang tid fremover. Det er uhyrlig viktig at du tar kontakt med banken du har lånt hos, og gjør dette skriftlig. Når du så legger frem situasjonen er det også viktig at du på forhånd har gått grundig gjennom egen økonomi og satt opp en plan for videre innbetalinger. Lar du ting som dette bare skure og gå fører det kun til enda mer vansker, som på et senere tidspunkt kan bli virkelig vanskelig å komme ut av.

God planlegging

Gjeldskrise eller økonomiske problemer er ikke evigvarende. Tar du tak i problemet sammen med kreditorene dine, og viser at du er villig til å ordne opp i bl.a. forbrukslån, er du faktisk et godt stykke på vei. Vær sikker på at du har fått oversikt over absolutt alle inntekter og utgifter, selv småting som en kun kjøper inn et par ganger i året. Det kan også være smart å notere opp småting en bruker penger på, for eksempel kaffekoppen på bensinstasjonen. Det gir det en god oversikt over hvor penger forsvinner. Fokuser på hva denne omstillingen kan gjøre for deg på sikt, en sunn økonomi. Vær nøktern og ha reelle forestillinger om hva du har råd til og ikke.