Normalt sett er ikke forbrukslån noe problem, men det kan selvfølgelig bli det. Det trenger ikke bety at du er en dårlig betaler. Litt vanskelige økonomiske situasjoner kan alle havne i, om en vil eller ikke. Det som vil bli viktig er at du prioriterer riktig, slik at du ikke får betalingsanmerkninger.

Å få en betalingsanmerkning

I en vanskelig periode kan en fort prioritere galt økonomisk. En unnlater kanskje å betale en regning her og der, også forbrukslånet, og håper det over tid skal løse seg. Det man skal være oppmerksom på er at denne typen «løsning» kan straffe seg frem i tid, om kravene ikke gjøres opp. Det er da man ender opp med en aktiv betalingsanmerkning. Gjør man opp denne skal den slettes automatisk, men det er alltid smart å sjekke dette opp selv også. Får du ordnet opp vil det ikke få konsekvenser for deg, men gjør du det ikke vil det dessverre få konsekvenser. Enkelte opplever sågar konsekvenser de ikke hadde forestilt seg.

Å ha en aktiv betalingsanmerkning

Har du noen gang tenkt over hva en betalingsanmerkning vil si for deg? Hvis ikke bør du lese videre… Det vil ikke være mulig å få tatt opp blant annet et forbrukslån, kredittkort eller til og med boliglån. Du vil komme ut fra en kredittvurdering som en risikokunde. Dette er ikke bankene villige til å overse. Samtidig ser man at enkelte andre konsekvenser dukker opp innimellom. Det finnes eksempler på folk som nektes enkelte mobilabonnement, da mobilselskapene også utfører kredittsjekk på kunder. Oslo-mannen som opplevde dette denne måneden (mars-15) kan miste tilbud om trygghetsalarm på grunn av en aktiv betalingsanmerkning.