Forbrukslån
Forbrukslån

Alle eksempler på forbrukslån opererer med en eksempelrente. Dette er en gjennomsnittsrente, og er ikke den alle får. Søker du lån settes din rente etter en kredittvurdering, og kan da bli både lavere eller høyere. Dermed skal en aldri ta for gitt den renten bankene oppgir i eksempler.

Å bli kredittsjekket

Det er enkelt å søke om et forbrukslån, og samtidig gi banken tillatelse til å ta en kredittsjekk på deg. Det de gjør da er å gå inn på systemene til kredittopplysningsselskaper. Der kan de sjekke om opplysninger du har gitt i forhold til inntekt pr år er riktige. Samtidig kan de se om du har aktive betalingsanmerkninger, eller utestående inkassokrav. Det vil i tillegg til banken være viktig at summen du har søkt lån for er mulig å betale på den inntekten du har. Lav inntekt og en heller dårlig kredittsjekk gir ikke gode renter på høye lånesummer. I verste fall får man ikke lånet.

Ryddig økonomi – gunstig rente

Den private økonomien er utgangspunktet for rentene på lånet ditt. Vi vil jo selvfølgelig anbefale at en har det til enhver tid, man vet aldri når en kan trenge en god kredittsjekk. En ryddig økonomi vil si at en betaler regninger og annet innen tidsfristen. Alle kan ha fått en betalingsanmerkning, og den skal normalt slettes ved betaling. Før du søker et forbrukslån kan det være smart å sjekke om dette er gjort. Står en betalingsanmerkning enda registrert på deg vil det gjøre kredittsjekken dårligere. Dermed før du søker lån; kredittsjekk deg selv, da vil du fort oppdage om noe er feil. Når det er ryddet opp i, søk lånet og få en bedre rente pga god kredittverdighet.