Forbrukslån
Forbrukslån

Å ta opp forbrukslån betyr også ekstra utgifter, og disse vil man helst ha så lave som mulig. Hvor store utgifter en sitter med på lånet til slutt avgjøres av rentene du får hos banken. Banken kredittsjekker lånetakere, og det er denne sjekken som bestemmer rentene dine.

Renter på forbrukslån

Alle lån kommer med ekstrautgifter, men man ønsker disse ekstrautgiftene så lave som overhodet mulig. Forbrukslån uten sikkerhet kan bli dyre om du kommer dårlig ut av en kredittsjekk. Når du leter etter et lånetilbud sjekker en eksemplene til bankene. Rentene som er oppgitt på disse er en gjennomsnittlig effektiv rente. Hvilken rente ditt lån vil få avgjøres etter kredittsjekken. Søker du lånet har du samtidig gitt tillatelse til banken til å se om du er kredittverdig. Da sjekkes dine økonomiske opplysninger opp mot kredittopplysningsselskaper. Har du ingen aktive betalingsanmerkninger, og en generelt stabil økonomi, kan renten på ditt lån bli lavere enn låneeksemplene.

Kredittsjekk deg selv

Alle kan i løpet av tiden ha kommet til å få en betalingsanmerkning. I forhold til en kredittsjekk er det viktig at denne er gjort opp. Har du betalt kravet du fikk anmerkningen for skal betalingsanmerkningen slettes. Er du usikker på om dette er gjort kan en kredittsjekk på seg selv være nyttig. Da vil dette komme frem og du har en mulighet til å få denne slettet før en lånesøknad sendes inn. Samtidig vil du kunne oppdage om det skulle være andre feil registrert på deg, eller om det mangler opplysninger. Det er nemlig samme sjekken en bank vil ta på deg, og utfra den sette renten på et forbrukslån. Vær også oppmerksom på at om du har en lav årsinntekt, og søker om et høyt lånebeløp, er det en sjans for at banken regner deg som en risiko, og dermed setter renten høyt.