Forbrukslån
Forbrukslån

Først og fremst er et forbrukslån et lån der du ikke trenger å stille sikkerhet til banken. Du kan også bruke til lånet til akkurat det formålet du ønsker. Siden det tross alt er et lån, så bør du være oppmerksom på at det skal betales tilbake. Derfor lønner det seg å være fornuftig når det kommer til bruken av de lånte pengene.

Forbrukslån uten sikkerhet gir høyere rente

Det faktum at banken låner deg penger uten å ha noen sikkerhet for den utlånte summen, fører til at renten på et forbrukslån ofte en del høyere enn for andre typer lån. Det er derfor viktig å sikre seg at du faktisk har økonomi til å betale lånet tilbake og dette gjøres enklest ved å sette opp et budsjett. Da ser du fort hvor mye du kan betale hver måned. Du kan hos de fleste bankene bruke mellom 5 og 15 år på tilbakebetalingen. Dette sikrer deg at du kan nøyes med å betale små avdrag hver måned, men samtidig må du også ha med i tankene at dersom du bruker lang tid på nedbetalingen vil lånet bli dyrere på grunn av alle rentene som løper på.

Hvilke krav stille det til den som søker?

De fleste banker stiller stort sett akkurat de samme krav til deg som søker om lån, forskjellene handler ofte om alder og spesifikk krave til hvor høy eller lav inntekt du kan ha.

1. Du kan ikke ha anmerkninger for ubetalte regninger
2. Du må ha fylt 18 år, men flere krever at du er minst 20 år gammel
3. Du må ha en fast årlig inntekt, ofte ikke lavere enn kr 150 000
4. Og du må ha en fast bopel i Norge.

Kan du svare ja til disse kravene, så er du et stykke nærmere en godkjenning av lånesøknaden din. Mange banker tilbyr lån på inntil kr 500 000, men hvor mye du faktisk får låne kommer helt an på økonomien din og den kredittvurderingen banken foretar når du søker. Her ser de på inntekten din, om du har gjeld fra før av og hvor mye du kan betale per måned. Ut fra denne vurderingen vil du få tilsendt et tilbud på det lånebeløpet banken mener du kan betjene.