Forbrukslån
Forbrukslån

Mange banker og finansinstitusjoner i Norge tilbyr opptil kr 400 000 i forbrukslån uten sikkerhet og pant. Betingelsene varierer fra den enkelte utlåner, og det lønner seg å undersøke flere tilbud før man slår til. Slike lån er svært enkle å søke om, og pengene kommer raskt på konto om man får tilslag. Søknadsprosessen er særdeles forenklet og gjøres som regel over internett. Dersom man har alle nødvendige opplysninger tilgjengelige, kan pengene stå på konto allerede neste dag.

Hvem får forbrukslån uten sikkerhet?

Med sikkerhet menes som regel pant i fast eiendom, som leilighet eller hus man eier selv. For enkelte forbrukslån kreves det ikke sikkerhet. Bankene forventer imidlertid at man har en noenlunde stabil inntekt, i tillegg til å ikke ha betalingsanmerkninger. Det finnes unntak til dette, men alt kommer an på lånets størrelse og graden av økonomiske mislighold. For personer med ordnet økonomi er det ganske enkelt å få innvilget lån av denne typen. I dag finner man mange utlånere som er spesialiserte for denne typen lån.

Lånebetingelsene varierer

Det lønner seg alltid å undersøke flere forbrukslån uten sikkerhet, før man velger det som passer en best. Lånestørrelsen innvirker i stor grad på både rentene og gebyrene. For større lånebeløp kan man oppnå en løpende rente helt ned i rundt 7,50%, mens mindre lån vil være noe dyrere. Nedbetalingstiden kan normalt velges helt til opptil 15 år for de større lånene. Pass på å sammenlikne gebyrene også. Lav rente kan fort spises opp av høye gebyrer, og omvendt. Det kan være mange tusenlapper å spare på å velge det mest gunstige lånet.