Om du sliter med å betjene den gjelden du har, så er du neppe alene. Vi nordmenn er svært flinke til å låne, men kanskje ikke fullt så flinke til å betale tilbake. Om du kjenner deg igjen i dette, og vil unngå alt fra inkasso til betalingsanmerkninger og offentlig gjeldsordning, så kan det lønne seg å refinansiere gjelden med et forbrukslån.

Slik refinansierer du

Ved å refinansiere gjelden din med et nytt forbrukslån blir du ikke kvitt noe av den gjelden du har, men det kan bidra til at du raskere gjør det. Ser vi for oss at du har mye dyr gjeld i form av kredittkort og smålån eller dyre forbrukslån, så kan du spare disse rente- og gebyrpengene ved å refinansiere.

Refinansierer du så tar du opp et nytt forbrukslån på den samme summen som du har i gjeld, og bruker pengene på å si farvel til dine gamle og dyre kreditorer.

Hva kan man spare?

Ved å refinansiere kan du faktisk spare ganske mange tusenlapper på et år. For å finne ut nøyaktig hvor mye, så er det et enkelt regnestykke å sette opp. Du sammenligner rett og slett den effektive renten du har på den gjelden du har nå, med den du får hos en ny bank med et nytt forbrukslån.