Forbrukslån
Forbrukslån

Man kan raskt komme i en situasjon hvor man har tatt opp flere, dyre smålån og dermed endt opp med ganske høye månedlige utgifter. Ikke bare er dette ugunstig rent økonomisk, det er også et svare styr å holde oversikt over det hele. Da er det mye enklere, og ofte billigere, å kun ha ett forbrukslån å forholde seg til. Refinansiering er som regel en gunstig løsning når regningene hoper seg opp.

Flere lån i ett

Ved å refinansiere, samler du alle dine smålån i ett, større forbrukslån. Dine månedlige utgifter til dette lånet blir ofte lavere enn de samlede utgiftene til flere smålån. Dette fordi små lån ofte er dyrere enn større lån. Det er også befriende å kun ha dette ene lånet, og med det også kun en bank, å forholde seg til. Mange bruker muligheten til lån uten sikkerhet for å refinansiere sin privatøkonomi. Ta kontakt med banken med dine spørsmål om refinansiering.

Orden skaper ro

Økonomiske problemer og dårlig kontroll kan føre til stress og depresjon. Men ofte er det slik at vi har en tendens til å overdrive situasjonen. Har vi flere små forbrukslån kan vi miste oversikten og pådra oss stress da vi tror vi ikke er i stand til å betjene våre lån. Ved refinansiering ordner vi opp i denne situasjonen og får med det ro i kropp og sjel, samt lavere månedlige utgifter. De aller fleste banker, også nettbankene, tilbyr lån til refinansiering uten sikkerhet. Dersom du er den situasjonen at du trenger et slikt lån, sørg for all del å innfri den gamle gjelden først og fremst!