Komplett Bank forbrukslån
Komplett Bank forbrukslån

Selv om de fleste utlånere som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, foretrekker at du har en fast inntekt, betyr ikke det at du som har deltidsjobb, eller lav inntekt, ikke kan få et lån. I dag er det slik at utlåner gjør individuelle vurderinger av alle lånesøkere. Inntekt og utgifter spiller selvfølgelig en stor rolle i denne vurderingen, men også andre faktorer spiller inn på avgjørelsen.

Ordnet økonomi

At vi ikke har så høy inntekt skal ikke stå i veien for at vi kan få et forbrukslån uten sikkerhet. Utlåner legger også stor vekt på din finansielle historie. Har du ved tidligere anledninger vist deg som en god betaler, har du unngått betalingsanmerkninger og alltid hatt god oversikt og orden på din økonomi, så øker sjansene for å få et lån. Summen du søker om å låne må så klart stå i forhold til din inntekt og samlede gjeldsbyrde, men det gjør den jo sikkert hvis du er flink med dine private finanser. Man kommer alltid lenger med null aktive inkassosaker og ingen betalingsanmerkninger.

Forbrukslån å leve med

Det er både i utlåners og din interesse at du får et forbrukslån som du kan leve med. Har du en inntekt, selv om den ikke er så høy, som er fast og stabil i tilbakebetalingsperioden, øker sjansene dine for å få et lån. Skulle du trenge et høyere lån enn det utlåner anbefaler, har du også muligheten til å ha en medlåner. Medlåneren din blir i så fall en medansvarlig, en person som blir nødt til å betjene lånet hvis det skulle bli vanskelig for deg. En slik person er ofte en samboer, et familiemedlem eller en god venn.