Leter du etter et forbrukslån er det flere faktorer du må se på, men en av de viktigste er rentenivået. Det er det som bestemmer hva lånet vil koste deg totalt sett. Derfor må du finne deg et lån med lav rente, og lave gebyrer. Stikkordet her er; sammenlign!

Forbrukslån og renter

Når du sjekker flere forbrukslån vil du fort oppdage at rentenivåene er forskjellige. Du finner nominell rente helt ned til 7,5%, men også langt opp på 30-tallet. Vil du ha et forbrukslån med lav rente må du sammenligne lånetilbudene, og samtidig sjekke de totale kostnadene. Vil du ha en lav rente må du også sikre at du kommer godt ut av en kredittsjekk. Det vil si at du ikke har mye annen gjeld, har en stabil årsinntekt og ingen aktive betalingsanmerkninger. Et godt resultat på en kredittsjekk gir ofte lavere rente enn bankens eksempelrenter. Syns du det er mye styr å sjekke flere banker kan du bruke en låneagent. Da vil du få tilbud fra flere banker, og kan deretter velge det som gir deg det rimeligste lånet.

Noen forbrukslån med lav rente

Her hos oss finner du flere banker med lav rente på forbrukslån. Blant annet kan Nordax tilby effektiv rente på 19,29%, om du låner kr 65 000 over 5 år. Det samme lånet fra OPP Finans har en effektiv rente på 18,35%. Begge disse to eksemplene er akkurat det; eksempler! Denne renten er basert på en gjennomsnittskunde og en gjennomsnittsrente. Det er her den ovenfor nevnte kredittsjekken kommer inn, og kan da altså bli lavere. Velger du en låneagent, til å gjøre jobben for deg, kan Lendo vise til lav rente fra sine samarbeidende banker.