Forbrukslån
Forbrukslån

Med så mange utlånere på markedet som fallbyr sine låneprodukter, kan man lett føle seg litt utrygg. Er alle disse utlånerne seriøse firmaer? Svaret på det er at her i Norge nyter vi godt av god forbrukerbeskyttelse. Ønsker du et forbrukslån, er det derfor ikke vanskelig å undersøke om den utlåneren du tenker på er registrert og godkjent hos de rette institusjonene. Det skal være opplyst om dette på utlånerens hjemmesider, er det ikke det bør du styre unna.

Har de konsesjon?

Akkurat som utlåner krever dokumentasjon av deg, skal også du kreve dokumentasjon av utlåner. Utlåner skal ha en konsesjon fra det norske finanstilsynet og dette skal være opplyst om på deres hjemmesider. Mange nye firmaer tilbyr nå forbrukslån uten sikkerhet, men disse firmaene er ofte tilknyttet andre, mer kjente og seriøse firmaer. En slik utlåner som tilbyr forbrukslån behøver ikke være bedre enn andre, men det gir deg kanskje en viss følelse av seriøsitet. Vi får også tilbud fra utlånere som ikke opprinnelig er norske, mange skandinaviske operatører har konsesjon her til lands også.

Når det først er dyrt

Et forbrukslån kan være dyrt, det er ikke til å komme unna. Når et slikt lån koster så mye, er det enda viktigere at vi også sikrer våre egne interesser og rettigheter. Dette gjør vi aller best ved å ta opp et lån hos en seriøs utlåner. Uansett hvilken utlåner vi velger, gjelder alltid regelen med å undersøke tilbudet hos mange utlånere for så å sammenligne tilbudene. Det kan være lurt å rådføre seg hos en venn eller bekjent som har mer kunnskap om begreper som nominell rente, termingebyrer, gjeldende saldo etc. Et helt konkret tilbud får du først når du faktisk har søkt og utlåner gir deg et tilbud.