Forbrukslån
Forbrukslån

Å slite med gjeld kan være en stor belastning. Vi klarer kanskje å holde hodet over vann, men det er også alt. Gjelden gjør dagene tyngre, vi blir frustrerte og klarer ikke å holde tankene samlet. Mange opplever denne situasjonen da de har tatt opp flere smålån hos ulike utlånere og føler at de mister oversikten. Ved å ta opp ett større forbrukslån og refinansiere, kan smålånene betales umiddelbart og din situasjon forenkles betraktelig.

Hva er dyrest?

Å miste kontroll over privatøkonomien kan fort bli dyrt. Plutselig kommer et inkassokrav, med påfølgende gebyrer og avgifter. Søk om et forbrukslån uten sikkerhet før det har gått så langt. Hvor stor er din samlede gjeld? Hos for eksempel Bank Norwegian kan du låne mellom kr 5 000 og kr 400 000 og bruke pengene på hva du vil. Bank Norwegian opererer med en effektiv rente fra 9,59% og du kan velge en fleksibel tilbakebetalingstid. Ved å få oversikt over din gjeld kan du komme billigere ut, samt slippe uheldige betalingsanmerkninger.

Forbrukslån til refinansiering

La oss fortsette med Bank Norwegian som eksempel. Du har tatt opp noen smålån og sliter med å holde orden. Kanskje har du også kredittkort som du betaler på? Den samlede gjelden ligger på rundt kr 60 000. Tar du et forbrukslån på kr 65 000 hos Bank Norwegian og velger 5 års tilbakebetaling får du en effektiv rente på 17.8%. Etableringsgebyret er på kr 950. Du vil komme til å ha tilbakebetalt totalt kr 95 872. Fordelen er at du nå kun forholder deg til én utlåner og har kun én sum å betale månedlig. Slik får du en mye mer oversiktlig økonomi og dermed er det lettere å planlegge fremtiden.