Det hender seg at folk får avslag på et forbrukslån. Dette er en uheldig situasjon for den enkelte, da en søker om lån for en trenger penger. Det er smart å forbedre kredittscoren sin slik at neste søknad innvilges. Det er kanskje ikke enkelt for alle å forbedre denne, men det vil lønne seg ved en eventuelle søknad.

Dette er kredittscore

Når banken kredittsjekker deg får de ut et statistisk tall – kredittscore. Dette er tall fra programmet hvor alle dine data legges inn. Dette gjøres i sammenheng med at banken innhenter dine økonomiske data fra kredittopplysningsselskaper. Tallet banken til slutt sitter med forteller banken om du er kredittverdig eller ikke. Vurderer banken deg til kredittverdig vil du få innvilget lånet, er du ikke kredittverdig er det et avslag som venter. Kredittscoren bestemmer også hvilken rente banken skal gi deg. Har du tidligere fått avslag på lån, men nå tenker søke igjen er det smart å forbedre kredittscoren.

Få en bedre kredittscore

Det er noen ting en skal se på for å forbedre egen kredittscore. I første omgang kunne du kanskje tenke deg sjekke selv hvilken score du har ved å benytte et kredittopplysningsselskap, som for eksempel Bisnode eller Experian. Andre ting en kan gjøre er å få gamle betalingsanmerkninger sjekket, og slettet om de ikke er det. Å få forbrukslån krever som regel også en fast jobb, og en viss årsinntekt. Dermed er det også smart å vurdere størrelsen på lånet utfra inntekten din. Er du av de som har et eget selskap skal du være klar over at selskapets økonomi kan bli koblet opp til kredittscoren din, selv om du søker som privatperson. Derfor bør du også få unna eventuelle økonomiske feller i selskapet ditt også før du søker. Har du disse tingene i orden skulle det ikke være grunn for et nytt avslag.