Forbrukslån
Forbrukslån

De siste årene så har det blomstret opp et stort antall finansagenter eller låneformidlere i Norge. Her kan man gjerne søke om forbrukslån og refinansiering. Det mange ikke vet er at de aller fleste finansagentene tilbyr to ulike former for refinansiering:

Refinansiering med sikkerhet

Dette er et lån for deg som har gjeldsproblemer. Det finansagenten formidler er et boliglån med pant i din bolig, nesten som ditt vanlige boliglån. Forskjellen er at renten er høyere og lånene kommer med noen store etableringsgebyrer som varierer fra 0,5-1% av lånesummen. Det betyr at hvis man har 3,5 millioner i gjeld så kan man oppleve å betale opp mot kr 30 000 i etableringskostnad for lånet. Dette kommer oppå en rente som er over 5%. Bankene som tilbyr denne typen lån har spesialisert seg på kunder som ellers ikke får lån. De aksepterer deg som har betalingsanmerkninger eller som av andre årsaker ikke får lån i ordinær bank. For å få denne typen lån så må du ha ledig verdi i boligen din.

Hvis du ikke har betalingsanmerkninger så anbefaler vi deg å styre unna dette produktet. Hvis du f.eks har ledig verdi i boligen din og ønsker å refinansiere gjeld så kan din ordinære bank i mange tilfeller hjelpe deg. Da slipper du å betale en høy rente og et saftig etableringsgebyr. Dette er det beste alternativet for de aller fleste som ønsker å refinansiere gjeld.

Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er egentlig et helt vanlig forbrukslån. Her starter renten gjerne på 6-7% og går helt opp til 20%. Når du refinansierer så vil banken betale ut lånene du har og samle alt du har i et lån. Hvis man har flere mindre lån eller kredittkort så vil mange oppleve å spare penger på en refinansiering. Likevel så vil f.eks en refinansiering med sikkerhet i boligen i en ordinær bank være mye billigere enn med sikkerhet. Vi anbefaler derfor at man sjekker opp med sin egen bank først her. Husk at veldig mange ordinære banker ikke ønsker å refinansiere forbruksgjeld og kredittkort, så man kan få nei selv om man har ledig verdi. Dersom du skulle få nei fra banken så er det ingenting i veien for å søke i andre banker. Det er kamp om lånekundene i Norge og flere banker vil strekke seg langt for å få deg som kunde!

Hva vil finansagentene anbefale?

De aller fleste finansagenter er mest opptatt av å «pushe» forbrukslån, refinansiering uten sikkerhet. Grunne til dette er at prosessen rundt refinansiering med sikkerhet er ganske stor og veldig mange kunder faller av. I tillegg så er det vanskelig å anbefale et så dyrt produkt til kunder som kanskje kan få refinansiering av sitt boliglån i sin ordinære bank. Derfor anbefaler vi at du ikke stoler helt blindt på finansagenten du benytter deg av og sjekk gjerne med flere finansagenter for å få det beste tilbudet.